Akdeniz’in en kalabalık şehri olma özelliğine sahip Adana, doğal güzellikleri, yöresel lezzetleri, kültürel ve tarihsel alanları ile yerli ve yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği şehirlerden birisi olmaya devam etmektedir.
1-Taşköprü
Adana merkezinde yer alan Taş Köprü ünlü Seyhan Nehri üzerinde yer almaktadır. IV. Yüzyılda Roma İmparatoru olan Hadrianus döneminde inşa edilmiştir. Harun Reşit dönemin koşulları gereğince köprüye eklentiler yaparak Adana Kalesine değin birleştirmiştir. Şehrin merkezinde farklı bir atmosfer yaratan heybetli köprü şehrin sembolleri arasında yer almaktadır. Taş köprü toplamda 319 metre uzunluğa sahip olup 13 metre yüksekliğe sahiptir. En bilinen özelliği ise dünyanın kullanımda olan en eski köprülerinden birisi olmasıdır.
2-Seyhan Merkez Park
Seyhan nehrinin her iki yakasına da uzanan toplamda 33 hektarlık alana sahip olan Seyhan Merkez Park, Adana’da sıkça ziyaret edilen alanlardan birisi olma özelliğine sahiptir. 2004 yılında açılış yapan park içerisinde 40 çeşit ağaç ve 67 farklı bitki ile kendi içerisinde doğal bir yaşam alanına sahiptir. Sosyal faaliyetler ve eğlence merkezlerine ev sahipliği yapan parkın içerisinde ayrıca 2,2 hektarlık oldukça geniş bir çocuk alanı mevcuttur.
3-Tarihi Kazancılar Çarşısı
Adana merkezinde yer alan Tarihi Kazancılar Çarşısı Mezopotamya’da sıkça görülen kapalı çarşı geleneğinin en nadide örneklerindendir. Hala oldukça işlek olan çarşı yerli ve yabancı ziyaretçiler için yaşayan bir tarihin içerisinde alışveriş yapma imkânı sunuyor. İsmini yüzyıllardır içerisindeki kazan ve bakır ustalarının çoğunluğundan alan çarşı, içerisinde ayrıca onlarca yerel restoran ve seyyar tezgâh barındırıyor. Her sabah 08:00 saatleri arasında açılan çarşı akşam saat 22:00 itibari ile kapılarını kapatmaktadır.
4-Sabancı Merkez Camii
Adana Seyhan ilçesinde konumlanmış olan Sabancı Merkez Camii, 1998 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Camii toplamda 58.900 m2 lik bir alan üzerine kurulmuştur. Ortadoğu ve Balkanların en büyük Camilerinden birisi olma özelliğine sahiptir. İç ve dış ibadet alanlarında toplam 28.500 kişiye ibadet imkânı sunulmaktadır. Adana’nın sembolleri arasında yer alan Sabancı Merkez Camii çevre düzenlemesi ve eşsiz manzaraları ile en sık ziyaret edilen merkezlerinden birisi olmaya devam ediyor.
5-Adana Arkeoloji Müzesi
Türkiye’nin en eski 10 müzesi arasında yer alan Adana Arkeoloji Müzesi, Cumhuriyetin ilanından sonra 1924 yılında kurulmuştur. Zaman içerisinde farklı konumlara taşınan müzenin en son adresi Döşeme Mahallesi Seyhan olmuştur. Dönem dahilinde Akdeniz bölgesinde yapılan birçok kazı ve araştırmalarda elde edilen sanat eserleri bu müzede sergilenmeye başlanmıştır. Hitit, Asur, Fenike, Frig, Arkaik, Hellenistik, Roma ve Bizans dönemine ait onlarca eser ve buluntuya ev sahipliği yapan müze yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir. Müzeye 09:00 itibari ile giriş yapılabilmektedir 17:00 saatlerinde müze kapılarını kapatmaktadır. Müzeye giriş ücreti 25 TL olup, Müzekart geçerlidir.
6-Sevgi Adası
Adana Çukurova ilçesinde yer alan ve Seyhan gölünde bulunan Sevgi Adası Adana’da görülmesi gereken yerlerden birisi olarak sıkça önerilmektedir. Özellikle çiftlerin uğrak noktası olan Sevgi adası suların çekilmesi ile küçük dar bir patika ile ulaşıma açılmaktadır. Fotoğraf çekimleri ve özel günler için sıkça tercih edilen ada için herhangi bir ücret ödemek gerekmiyor. Bunun yanında suların yüksek olmadığı zaman sürecinde adaya her zaman giriş yapılabilmektedir.
7-Adana Sinema Müzesi
Adana sinema müzesi ülkemizin butik müze kavramına aşina olmasını sağlayan en önemli örneklerden birisi olma özelliğini taşımaktadır. Klasik yapıda eski bir Osmanlı konağının restore edilmesi ile bugünkü halini alan Adana sinema müzesi 2011 yılı itibari ile hizmet vermeye başlamıştır. 18. Uluslar arası Altın Koza film ödüllerine ev sahipliği yaparak adından söz ettirmeye başlayan müze içerisinde Türk Sinemasına ait önemli hatıratlar, unutulmayan oyuncuların heykelleri ve sinema tarihine ait birbirinden farklı önemli eser yer almaktadır. Müze haftanın her günü sabah 8:00 ila akşam 17:00 saatleri arasında ziyarete açık olup herhangi bir giriş ücreti talep edilmemektedir.
8-Büyük Saat Kulesi
Adana Seyhan ilçesindeki Ali Münif Caddesi içerisinde yer alan Adana Büyük Saat Kulesi. 1881 yılında dönemin valisi Ziya Paşa tarafından yapım sürecine başlanmıştır. Sonraki yıl vali Abidin Paşa tarafından yapının inşaat tamamlanmıştır. Toplamda 32 metre yüksekliğe sahip olan kule tamamen kesme taştan yapılmıştır. Osmanlı Döneminde yapılan onlarca büyük saat kulesi arasında en büyüğü olma özelliğini taşıyan saat kulesi Adana’da gerçekleşen depremlerde dahi herhangi bir yıkıma uğramamıştır.